март 28, 2024
16 mins read

Как се прави Revolut регистрация + [Бонус 80 лв]

Днес интернет ни улеснява напълно и във всяко едно отношение. И все пак, винаги има начин да се оптимизираме още по-добре, за да пестим време и пари. Като, например, да използваме такова изключително полезно приложение като Revolut. Нека видим как работи то и какви ползи ще имаме, ако заложим на него.

Същността на Револют

Става въпрос за онлайн банка, алтернативен вариант на физическите банки, които ежедневно използваме и по които сме свикнали да се разплащаме. Подобно на всяка друга банкова институция, ползвайки услугите на Револют получавате лична сметка и карта към нея, така че да можете да извършвате и приемате плащания от България и чужбина.

Може би ще си кажете, че щом е същото, защо тогава да използваме Револют. Защото тук не се начисляват такси при разплащане и защото всичко се случва изключително бързо и акуратно.

Всеки, който е чакал банков превод знае, че понякога могат да минат и три дни, докато приходът се отчете в сметката. При Револют не е така. Там всичко се случва веднага.

Как да започнете да използвате приложението Револют?

Просто го изтеглете на телефона си и се регистрирайте. Имате възможност да избирате между два вида дебитни карти –  MasterCard или Visa с реален IBAN и безконтактно плащане.

Колко струва издаването на карта от Револют?

Ако искате да получите физическа карта, ще е необходимо да заплатите еднократно 12,00 лв. за издаването й, както и да посочите адрес, на който желаете тя да ви бъде доставена.

Как да получите картата безплатно?

Не е нужно да правите нищо. С регистрацията в приложението получавате безплатно и виртуална карта, с която можете да правите разплащания, точно както и с физическата – да пазарувате, да плащате сметки и всичко останало. За получаване на физическа карта имате два варианта. Единият е да заплатите за нея 12,00 лв., а вторият е да я получите безплатно, възползвайки се от бонуса от 50,00 лв, който платформата дава при нова регистрация. За условията за получаване на този бонус, ще научите по-долу.

Какви са предимствата на карта Револют?

Разплащания и теглене от банкомат без никакви такси

Плащате всичко, каквото пожелаете, без да дължите никакви такси – явни или скрити, нито пък комисионни. Ако сте заявили физическа карта и искате да изтеглите пари от банкомат, там също няма да платите такса. Както знаем, таксите за теглене от банкомат на всички банки напоследък се увеличиха и станаха доста неизгодни. А тук няма да заплатите нищо. Нито дори стотинка.

Безплатно превалутиране

Револют ви осигурява безплатно обменяне на пари в 30 различни валути, при напълно реален обменен курс.

Възможност за задаване на месечен бюджет

Revolut следи вашите разходи, така че можете да използвате това, за да планирате по-добре бюджета си. Също така, тук имате възможност да закръгляте сумите, когато плащате с карта и по този начин да спестявате от дребното ресто. Ако сте от тези хора, които обичат да знаят къде отива всеки лев и за какво харчат парите си, това приложение е просто страхотно за вас.

Правите разплащания у нас или където и да било другаде в света напълно безплатно.

Можете да разплащате пари в над 150 валути.

Можете да теглите до 450 лв. месечно от банкомат безплатно.

Можете да обменяте над 30 различни валути на момента в сметката си при реален междубанков курс.

Можете безплатно да правите преводи у нас и в чужбина за суми до 11 500 лв. месечно.

Можете да извършвате плащания от вашия мобилен телефон.

Преводите между потребителите на Револют се извършват само за секунди.

За повече сигурност, разполагате опция в профила си, която ви позволява да активирате или деактивирате вашата карта, както и безконтактните плащания, когато си пожелаете. По този начин, когато не използвате картата, можете да блокирате всякакви плащания.

Можете да боравите с криптовалути – покупка, съхранение, обмен.

Можете да използвате картата си за търговия на фондовите борси, без да заплащате комисионни.

Поръчайте вашата карта Револют и вземете бонус

ВАЖНО: НЕОБХОДИМО Е ДА ИЗПЪЛНИТЕ СТЪПКИТЕ ПО-ДОЛУ В РАМКИТЕ НА 10 ДНИ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ БОНУСА ОТ 80 ЛВ.

Можете да направите това само за минута-две и да грабнете вашия бонус от 70 лв., които ви се полагат при нова регистрация.

Ето какво е необходимо:

Може да направите вашата регистрация на Revolut чрез ТОЗИ ЛИНК.

След това ще е необходимо да потвърдите вашата самоличност.

Следващата стъпка е да свържете акаунта си с банкова сметка или да използвате за верификация банкова карта.

Вече можете да направите поръчка за получаване на вашата физическа карта Revolut.

През това време, докато чакате получаването на физическата карта, направете чрез виртуалната 3 покупки, всяка от които на минимална стойност 5 лв. Но, побързайте, защото имате само три дни да направите това.

След като сте направили вашите 3 покупки в срок, получавате вашия 80 лв. бонус! Така физическата карта ви излиза безплатна.

Може да я използвате още от момента на нейното получаване. При извършването на регистрация се изисква да потвърдите вашия профил, като това може да стане чрез документ за самоличност – изпращане на снимка на лична карта или шофьорска книжка. Подобна е процедурата и във всички физически банки – както у нас, така и в чужбина, като потвърждението на самоличността се прави с цел защита на вашите средства по сметката.

Как можете да заредите сметката си в Револют?

Много лесно. Зареждането става от вашия акаунт, като изберете сумата, която желаете да добавите към сметката си. След като направите това, добавете данните на картата, от която ще се прехвърлят средствата. Ще получите на момента парите и ще можете да боравите с тях.

Карта Револют – кой има най-голяма нужда от нея?

Всички, които правят редовно онлайн разплащания. След като се регистрирате, получавайки на секундата своята виртуална Револют карта, вече можете да я ползвате и да пазарувате от различни места напълно спокойно, защото никой не може да злоупотреби с вашите данни. А и винаги можете да блокирате разплащанията с картата си, а след това отново да ги активирате, по ваше желание. Това ви осигурява пълна защита на вашите средства в Револют.

Имате възможност да получите безплатно и физическата карта. И виртуалната, и физическата карта Револют ще свършат отлична работа на:

 • Потребители, които редовно се разплащат онлайн.
 • Потребители, които се притесняват да дават данните на дебитните си или кредитни банкови карти.
 • Потребители, които често излизат в чужбина и искат да спестят от таксите при разплащания.
 • Потребители, търгуващи на фондовите борси – ще могат да се разплащат без да плащат такси.
 • Потребители, които редовно получават пари от свои роднини, живеещи в чужбина.
 • Потребители, които редовно изпращат пари в чужбина.
 • Всички потребители!

Какви планове съществуват?

Можете да изберете един от четирите възможни плана, които са Standart, Plus, Premium, Metal.

Планс Стандарт ви осигурява основните функции. В случай, че се нуждаете от повече, можете да изберете друг план и да се възползвате от повече опции.

Какви промени засягат потребителите на Револют, в сила от 12 август 2020 за план Стандарт?

Вече можете да обменяте пари до 2000 лева на месец безплатно. Ако превишите лимита, ще заплатите такса, която е в размер от 0,5%.

В неработните дни, за междубанкови обменни курсове, е дължима допълнителна такса, която е в размер от 0,5 до 1,00%. През работните дни обменянето на валута е абсолютно безплатно.

Безплатни остават разплащанията между потребителите на Револют, вътрешните разплащания и разплащанията в евро в държавите от Европейския съюз. Когато превеждате към чуждестранна сметка, първият ви превод е напълно безплатен. За останалите се заплаща такса един лев.

В случай, че правите разплащане в държава, чиято валута е различна от тази, с която плащате, дължимата такса за превода ще е в размер от 6 до 10 лв. Ето защо е добре предварително да сте добре информирани за валутите, преди да наредите превода.

Когато правите разплащания или получавате пари в евро от сметката си в Револют към чуждестранна банкова институция, в случай, че системата поддържа функция за незабавни преводи в евро, средствата ще се отчетат само за няколко секунди.

Как се прави превод чрез Револют?

Най-напред проверете дали сте с последната му версия.

След това кликнете на Плащания.

Изберете Банков превод.

Ако вече сте правили превод към лице или институция, можете да изберете съществуващия бенефициент.

Ако за първи път ще правите превод към лице или институция, създайте нов бенефициент.

След това кликнете на Изпращане.

Системата ще изиска от вас да уточните избраната сума за превод.

Завършването на превода се осъществява чрез клик върху Изпращане.

Можете да видите и очакваното време, в което ще се получи преводът.

Къде да потърсите вашия  IBAN, когато искате да го дадете за получаване на превод по Револют?

Първо трябва да влезете в портфейла си с евро.

След това кликнете върху флага на Европа.

При нужда от допълнителна информация, както и при всякакви проблеми с превода, може да получите информация от оператор, като използвате чата, инсталиран в приложението. Разгледайте също и секцията с Често задавани въпроси.

Дължите ли такси за преводи по Revolut?

Всичко е подробно уточнено в условията за ползване. В случай, че сте избрали да ползвате план Стандарт, не дължите такси. Изключение са само тези случаи, когато достигнете лимита на плана. Или, при търгуване с акции, надвишите с три транзакции своя месечен лимит. Тук е моментът също да споменем, че сделките на фондовата борса се облагат с годишна такса за поддръжка, която е в размер на 0,01%. Други такси и комисионни се дължат.

Могат ли деца да използват Револют?

Да, с Revolut Junior.

Този план е ориентиран към деца и юноши между 7 и 17-годишна възраст. Можете да се възползвате от  Revolut Junior още с вашата регистрация в платформата. Той предлага сигурен и опростен начин за боравене и ще даде възможност на децата ви още в ранна възраст да придобият важни умения за боравене с финанси, които ще им служат вярно занапред.

Какви предимства осигурява Revolut Junior?

С този план вашето дете или тийнеджър на възраст от 7 до 17 години може свободно да управлява своите средства, изграждайки неусетно ценни финансови умения. И, разбира се, вие ще имате пълен контрол, така че можете да сте напълно спокойни.

Вие ще разполагате с пълен инструментариум, за да може да следите стъпките на вашето дете и да му помагате в управлението на неговите лични финанси. По този начин то ще развие добри навици и полезни умения, за да се справя отлично с парите си и в бъдеще.

За да отключите пълната функционалност на план Junior, следва да увеличите плана си до Premium или Metal. Сега вече ще имате пълен достъп до разнообразните функции, например, периодични седмични преводи, ще можете да управлявате задачите и други неща. А и ще се възползвате от всички предимства на плановете Premium или Metal!

Създайте сметка Junior

Това е изключително лесно. Как да го направите стъпка по стъпка?

Най-напред заредете Revolut и на началния екран потърсете Junior.

Кликнете на раздела и въведете необходимите данни на детето, на чието име ще е сметката.

Направете поръчка на карта Revolut Junior.

От своята сметка преведете сума в сметката на детето.

Това е всичко. То може да започне да борави веднага с тях, под ваш контрол.

Как да използваме Револют за бизнес?

Ако притежавате фирма, можете да се възползвате от безплатна сметка чрез Revolut for Business. Не се налагат никакви такси, каквито обикновено банките имат за месечно обслужване.

Revolut for Business е отлично решение, ако току-що сте създали фирма и искате да си спестите таксите на банките. Ако сте самоосигуряващо се лице, тази апликация също е страхотно решение. Ще можете да се възползвате безплатно от нея, независимо с какви клиенти работите – от страната или от друга държава.

Какво ви осигурява Revolut for Business?

Възможност да спестявате или да обменяте средства в 28 различни валути.

Разполагате с локални банкови данни.

Правите плащания в GBP и EUR.

Работите без проблем с международни IBAN номера.

Възможност за ползване на виртуална или физическа карта.

Неограничена възможност за напълно безплатни преводи към клиенти на Револют.

Опростена интеграция Xero, FreeAgent, Slack и др.

Може би ще се учудите, но вече няколко стотин хиляди компании са потребители на Revolut for Business. Възползвайте се и вие!

Как да търгувате с акции чрез Револют?

Използвайки напълно безплатно планът Стандарт, вие имате възможността да извършвате без никакви комисионни по една сделка месечно. Ако желаете да правите повече от една сделка на месец, тогава ще заплатите за всяка една такава сумата от 2 лв., както и 0,01% годишна такса, чиято базова стойност се определя от вашето портфолио. Предвид как се случват нещата при брокерите, всеки здравомислещ потребител ще предпочете търговията с акции чрез Револют.

Търговия с акции чрез  Revolut  – стъпка по стъпка

Първо заредете приложението Револют.

Сега кликнете на раздел Търговия, за да ви излязат всички фирми с акции за продажба. Тук е мястото да отбележим, че индексът се променя в реално време! Това е прекрасно за всеки, който иска да се наслади на изживяването да търгува с акции, без да се налага да влага непосилни суми.

Чрез Revolut можете да станете собственик дори само на една акция или пък част от акция, чиято цена е долар. Или пък да се развихрите максимално и да закупите акции на най-популярните компании като Amazon, Apple, Alphabet (Google) и така нататък.

Покупка на частични акции

Понякога се случва така, че да искате да купите само една акция на някоя компания. Ако тази акция е евтина, тогава няма да е никакъв проблем. Но, представете си, че желаете да се възползвате от покупката на акция от някоя мултимилионна компания. Ако говорим конкретно, то акциите на Amazon биха могли да се покачат доста, примерно, една от тях да струва повече от хиляда долара.

Тогава можете да купите такава акция частично. Например, да вложите само долар. Така пак ще притежавате част от компанията, независимо, че ще бъде много малка.

Какво представляват незабавните пазарни поръчки?

Чрез тях имате възможността да купите цяла или част от акция на цената на моментната й пазарна стойност.

Възползвайте се от повече страхотни сделки, без да платите и стотинка комисионна

Можете да направите така, че да имате от три до осем сделки месечно, при това без да платите абсолютно никакви пари за комисионна. Как? Нужно е само да се прехвърлите на чудесния план Премиум! Ако това не е достатъчно за вас, тогава изберете план Метал и ще можете да осъществявате колкото си искате сделки на месец, отново без да се налага да плащате комисионна.

Внимание – рискови капитали

Избирайки да търгувате с акции, не може да разчитате на Револют за инвестиционни консултации. Решенията са на самите инвеститори и ако те се нуждаят от допълнителна информация и съвети, ще бъде нужно да се обърнат към съответните специалисти в областта. Предупреждаваме ви, че закупените от вас акции могат както да увеличат драстично своята стойност, така и да я намалят. Във втория случай ще се получи ситуация, в която вие ще инвестирате повече, отколкото ще спечелите. От съществено значение е, ако има колебания на валутния курс, защото това може да се отрази негативно на възвращаемостта на вашата инвестиция.

Таванът е небето!

Още преди две години акционерните дружества, листнати на борсата, в Съединените Американски Щати бяха 800. Сред тях и водещи световни компании като Apple, Amazon, Netflix до Nike, Peloton, PepsiCo и други. Популярни и харесвани! И вие можете да притежавате част от тях, закупувайки частични акции на стойност долар!

Функцията Списък за следене

Тя ви осигурява възможност да следите интересните за вас неща бързо и лесно, както и да се информирате за различните цени в реално време. Имате опция да получавате предупреждения, така че да сте в крак с цените на тези компании, към които проявявате интерес и да купувате във времето, когато е най-подходящо за вас. С тази настройка винаги ще сте напълно информирани и ще бъдете своевременно известени, ако в сметката ви се отрази определен дивидент.

 Услугата на Револют „Новинарски истории“

От нея могат да се възползват всички потребители на плановете Премиум и Метал, като тя им дава огромна преднина, по отношение на информацията, нужна за взимане на най-правилните решения за инвестиции. Как да се възползвате от нея? Много лесно – просто кликнете на Инвестиране и след това на компанията, от която се интересувате. Така ще бъдете в крак с всички новини.

И така, накратко…

В случай, че не сте започнали все още търговия чрез Револют, ще ви бъде изключително лесно да я стартирате. Единственото, от което се нуждаете, са няколко стъпки, които да следвате, както и да се запознаете с условията. И ако вече сте готови с тази част, може да преминем напред.

Първо трябва да кликнете на иконката на Търговия от таблото, за да се отвори списъкът.

За да влезете в платформата следва да кликнете на Показване на още.

След това кликнете върху Финансиране и вече можете да вложите избраната сума от личната си сметка. Ако желаете, тази сума може да е дори само долар.

Когато го направите, кликнете върху Инвестиране и пред вас ще се отвори набор от акции и техните статистики в напълно реално време. Кратка вметка – можете да търгувате само по време на пазарните часове в САЩ (от 9:30 ч. до 16:00 ч. Източно стандартно време (EST)).

Кликнете на компанията, която желаете и след това на бутончето Купуване. Така можете да закупите желаните от вас акции.

Ако решите да продавате, съответно кликнете върху Продаване.

Е, вече играете на борсата! Поздравления!

Напомняме, че при над 3 сделки на месец, за вас е много по-изгодно да преминете на план Премиум, където ще разполагате с цели 8 напълно безплатни месечни сделки. Също така, бихте могли да се възползвате и от план Метал – там пък търговията без комисионни е напълно неограничена.

Revolut – търгувайте с криптовалути

Ако сте фен на криптовалутите, с Револют можете да купувате и продавате най-разпространените от тях. Мечтали ли сте да притежавате Биткойн? Вярвате ли, че именно в крипторазплащателните валути е бъдещето? Е, какво чакате тогава, започнете търговия с тях чрез Револют! Това е най-надеждната, бърза и лесна за боравене платформа. Амбицията на Revolut е да ви предостави възможно най-доброто обслужване. Затова преди няколко години платформата добави към своите услуги финансови операции с Биткойн кеш и XRP, а преди две години включиха и Stellar (XLM), мрежа с отворен код за валути и плащания.

По този начин направиха опциите за търговия в приложението още по-вълнуващи!

Чрез  Stellar можете да създавате, изпращате и търгувате с дигитални символи на всички форми на парите – долари, песо, биткойн, тоест с всичко. Тази мрежа е проектирана, за да даде възможност на всички финансови системи в света да оперират заедно.

От 27 юли 2020 не се извършват плащания с карта чрез криптовалута. Ако се опитате да извършите с нея плащане, то няма да бъде прието, защото превалутирането е невъзможно.

В процеса на покупко-продажба на криптовалута можете да разчитате и на посредническата роля на Револют. Платформата може да посредничи и търгува от ваше име.

Опции за повтарящи се покупки на криптовалута

Револют осигурява и опция за повтарящи се покупки на криптовалута, така че бихте могли да ги направите автоматични, чрез настройките и при това всичко е толкова лесно, че не би затруднило никого. Ето и как се случват нещата стъпка по стъпка.

Първо следва да изберете актива си.

След това задайте каква честота желаете да има повтарящата се покупка – всеки ден, всяка седмица или всеки месец.

Остава да определите сумата и това е всичко.

Какво ще се случи, ако цената се повиши, докато правите покупка на криптовалута?

Не се тревожете. Нестабилността на цените ще бъде балансирана. Вие ще закупите актива на неговата усреднена цена -това е популярно като усредняване на разходите в долари.

Револют и търговията с ценни метали

Можете ли да търгувате със злато и сребро чрез Revolut?

Разбира се, тук можете да извършвате такава търговия. Златото се счита за водеща обменна валута и в нестабилните по отношение на икономиката времена, много са тези, които обичат да се „застраховат“ като се презапасяват с ценния метал.

Или пък изберете да търгувате със сребро. Неговата стойност е много по-ниска.

Как да купя злато и/или сребро чрез Revolut?

Кликнете в раздел Стоки и там ще се информирате за цената в реално време. Или пък изберете друг вариант – да зададете от настройките ватоматичен обмен. Какво означава това? Това означава, че Revolut ще купува от ваше име, когато желаната стока е достигнала упоменатата от вас цена.

Всяка покупка се отразява на мига в сметката ви. Разбира се, няма да ви изпратят кюлчета злато и сребро, но можете да бъдете напълно спокойни, че вашата инвестиция е обезпечена от реално злато или сребро и се намира на сигурно място – в отлично охраняван лондонски трезор.

Чрез Revolut можете да управлявате стоките супер лесно. Например, да пращате ценни метали на други потребители на приложението, подобно на всякакви други валути. Можете да обменяте както пожелаете – злато за сребро, електронни пари или пък криптовалути. Направете всичко, каквото си пожелаете!

Какво споделят хората за своите преживявания с  Revolut?

Ако потърсите онлайн Револют мнения, ще видите колко много доволни потребители на платформата изразяват своята благодарност към нея. То е добре защитено, лесно за използване, бързината, с която се случва всичко е впечатляваща.

Можете да прочетете част от коментарите ТУК или сами да потърсите резултати във форуми, Фейсбук и Гугъл.

Револют в България

Revolut е от скоро на българския пазар и вече може да се похвали с няколкостотин потребители. Предлагаме ви официалните контакти и телефон за връзка в България с Revolut:

Официален сайт: revolut.com

Официална Фейсбук страница: revolutapp

Данни за контакт: contact

Въпроси и отговори: help

Общност: community

При въпроси, можете да попитате и под формата на коментар при нас.

Revolut – версия за десктоп

Можете по всяко време да влезете в собствения си Revolut акаунт, за да:

Прегледате всички ваши транзакции и баланс по сметката си.

Да заредите сметката си с пари.

Да активирате и деактивирате картата си.

Да зададете въпрос в чата или да разгледате секцията с Често задавани въпроси, ако имате нужда от допълнителна информация.

Revolut ЧЗВ

Какво представлява приложението Revolut?

Револют е виртуална банка, която, подобно на физическата, ви осигурява възможност да внасяте, теглите или обменяте пари. С Револют можете да плащате навсякъде по целия свят, при това напълно безплатно или с нищожни такси.

Револют ви дава сигурност, възможност да спестите пари, като това е от съществено значение за всички, които редовно излизат в чужбина и постоянно им се налага да извършват разплащания в различен вид валута.

Какво трябва да направите, за да си осигурите безплатна карта Revolut?

Физическа карта Револют може да получите безплатно, ако друг потребител на приложението ви покани да се регистрирате и вие го направите.

ТУК можете да поръчате своята Револют карта

Доставката на картата е безплатна, ако веднага направите заявка и поръчка. При закъснение има вариант, при който да се наложи да заплатите за нея 12,00 лв.

Колко време е необходимо, за да получите картата?

Най-често тя ще бъде при вас в рамките на седмица-две. Пристига от Великобритания, затова и срокът за получаването й е такъв.

Кой е най-заинтересован да се възползва от карта Revolut?

 • Всеки, който желае да има по-голяма сигурност при своите разплащания.
 • Всеки, който пазарува редовно онлайн.
 • Всеки, на когото му се налага често да пребивава в чужбина.
 • Всеки, който желае да осъществява търговия с акции.

Има ли възможност Revolut да се ползва напълно безплатно?

Да.

Достатъчно е да изберете план Стандарт, който разполага с основни функционалности и е абсолютно безплатен за употреба при зададените лимити, достатъчни на средностатистическия потребител. Ако се окаже, че тези лимити не ви устройват напълно, тогава може да преминете на друг, по-висок план, в съответствие с вашите нужди.

План Премиум и план Метал могат да ви предложат по-високи лимити и повече функционалности.

Можете да научите повече за различните Револют планове ТУК

Заплащат ли се такси за сметката в Револют?

Не.

Избирайки план Стандарт, вие няма да дължите никакви такси.

Може ли да се превеждат пари у нас от друга държава?

Да. Можете не само да правите преводи в различни страни по света, но и да обменяте валути. Това е напълно безплатно с план Стандарт, а с по-високите планове се таксува в съответствие с техните условия.

Ако трябва да направим сравнение между Револют и другите опции за изпращане или получаване на средства от чужди държави, то приложението е най-рентабилният вариант за вас, защото в много от случаите няма да дължите никакви такси.

Такси за търговия с акции

Ако търгувате с акции на фондовия пазар, месечно имате право на три безплатни сделки. Превишите ли този лимит, ще заплащате всяка следваща сделка, но на минимална цена. Имате вариант да смените потребителския си план с такъв, който ви дава възможност за повече безплатни сделки месечно.

Акциите, с които се търгува реални ли са?

Напълно. Самите сделки са в реално време и се извършват веднага. Минималната сума за покупка на акции е един долар.

Може ли да се извършва търговия с криптовалути?

Да. Револют ви дава и тази опция. Можете да извършвате търговия с най-популярните в света криптовалути. Ако винаги сте си мечтали да притежавате Биткойн, сега може да изпълните тази ваша мечта!

Предлага ли Револют бизнес профили?

Да. Можете да се възползвате от Revolut for Business, предназначен за юридически лица.

Previous Story

Колко дни избиват пъпките при варицела

Next Story

След колко време действа мента глог и валериан

Latest from Blog

Хамас се съгласява с плана на ООН за прекратяване на огъня, в очакване на натиска на САЩ върху Израел

Хамас обяви, че приема резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на огъня в ивицата Газа и е готова да преговаря за подробностите. Сами Абу Зухри, високопоставен представител на палестинското

Предложени промени: Цени на електроенергията и топлинната енергия в България

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) наскоро обсъди предложенията за корекции на цените на електроенергията и топлинната енергия, които трябва да влязат в сила от 1 юли. Обсъждането се съсредоточи върху

Продължава съпротивата срещу влизането на България в Шенген

Продължава да съществува предизвикателство пред приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство по сухопътни маршрути, като източници от белгийското председателство на Съвета на ЕС посочват съпротивата на малка група държави, както

Изтеклата база данни на Google разкрива нарушения на поверителността и сигурността

Изтекла вътрешна база данни на Google разкрива как технологичният гигант се справя с нарушения на неприкосновеността на личния живот и сигурността, с инциденти, както и с други инциденти. Базата данни, получена от
Go toTop