ЛЮБОПИТНО

Колко пъти се пръска с доматин

Доматинът е популярен фунгицид, използван за борба с различни гъбични заболявания по растенията, включително и доматите. Броят на пръсканията с Доматин може да варира в зависимост от условията на отглеждане, интензивността на заболяването и специфичните препоръки на производителя. Обикновено, препоръчително е да се следват указанията на етикета на продукта, тъй като те са съобразени с оптималната ефективност и безопасност за растенията.

Като обща насока, пръскането може да се извършва на всеки 7 до 14 дни, особено при влажно и топло време, което способства за развитието на гъбични болести. Важно е да се започне пръскането още при първите признаци на заболяване или дори профилактично, преди да са засегнати растенията, за да се предотврати разпространението на инфекцията.

За точен брой пръскания и дозировка, препоръчително е да проверите етикета на продукта или да се консултирате със специалист по защита на растенията. Запомнете, че прекомерната употреба на фунгициди може да доведе до резистентност у патогените и да навреди на полезните организми в градината.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *